RESIM PAYLASIMI
Mini blog hikaye ''Dörtlü Kaos Mimarları''nı okudunuz mu? Yakın tarihin esrarengiz cinayetlerinin ardındakiler ve inanılmaz zihin kontrol teknikleri.. Hepsi ve daha fazlası gerilim ve gizem dolu mini blog hikaye ''Dörtlü Kaos Mimarları''nda..

8 Ocak 2016 Cuma

Beyaz'ın Öfkesi, Siyah'ın Matemi

Donald J.Trump..

Fff... Fuck! diyecekmiş gibi :)
Resmi kayıtlara göre bankada 4 milyar doları var. Gayrı resmi rivayetler ve kendi beyanlarıyla bu miktar 10-15  milyar dolara kadar çıkıyor. Bu sadece servetinin likitidesi.. Trump emlak milyarderi olarak biliniyor. Amerika'daki meşhur bir çok binanın tapusu ona ve şirketlerine ait. Gerçek miktarı bilinmemesine rağmen, bilinen kadarı bile dudak uçuklatmaya yetiyor.

Trump hakkında bir gerçeği yazarken, dünyayı ufo istila etsin diye bekleyen adam tipiyle poz vermek.

Biraz internette gezinirseniz, Trump'ın adının Rockefeller, Rotchild gibi illüminati ağababaları ile birlikte anıldığını görürsünüz. Servetlerinin ucu bucağı olmadığı bilinen hanedanlarla hem organik hem de inorganik bir bağı olduğu bilinir bu abimizin. Hatta geçenlerde şöyle de bir twit atmıştı:

Hey dostum senin derdin ne ha?
Sizce ABD başkanlık adayı Trump, Paris'i Almanya'da mı zannediyor? Bir çok haber sitesi böyle düşünüp dalgasını geçti. Oysa hepimiz biliyoruz ki, Paris saldırıları Alman BND 'nin organizesiyle PEGIDA adlı ırkçı alman grupları yaptı. Avrupa'da islamofobiyi büyütme çabasının bir basamağı idi. Konuyu dağıtmayalım, Trump bu twiti atarken hiç de Paris'i Almanya'da zannetmiyordu anlayacağınız. Bilakis Paris olaylarının iç yüzünü dahi bilecek istihbari bilgiye sahipti. Dünyayı yöneten gizli örgütlere üye midir, kedi kesip şeytana takdim ediyo mudur orası bizim ilgilendiğimiz kısım değil. 

Popüler kültürde tıpkı illüminati denilen şirketler topluluğunun, tarikat gibi gösterilip gerçekçiliğinin kaybedilmesi gibi; Trump 'ın bu hanedanlarla bağını ifşa edecek her kişinin sonunun hedef tahtası olduğunu görüyoruz. Bunlara en son örnek, Cosby Show ile hafızalarımıza kazınan Bill Cosby'nin 35 kadına (evet yanlış duymadınız yazıyla ''otuzbeş'') tecavüz suçlaması ile suçlu bulunması ve 1 milyon dolar tazminata mahkum edilmesidir. Hepimizin ideal aile babası olarak tasavvur ettiğimiz ve küçüklüğümüzün güldüren siyahisi Cosby, kimilerine göre 35 kadınla birlikte ona inanmış insanların çocukluğuna da tecavüz etmişti.

Selam ben Dr. Heathcliff Huxtable..
Oysa durum böyle miydi? Bill Cosby gerçekten bu kadınlara madde kullandırıp tecavüz etmiş olabilir miydi? Mahkemenin dayanağı çok ilginç: Sorguda sorulan ''bu kadınlara madde içirip beraber oldun mu?'' sorusuna ''Evet'' dediği için, ''birlikte olmak'' fiilini ''tecavüz''le anlamlandırıp, üstüne 35 kadının ayrıntılı ifadelerini ekleyince suçlama delil zeminine oturtulmuş oluyor. Cosby bu soruya ''Evet'' dediğinde resmi olarak 1 kişinin suçlaması vardı. Ancak her nedense ''evet bana da tecavüz etti'' diyenlerin sayısı gün be gün artmaya başladı. Toplam 35 kadın, Cosby'nin gençliğinde onlara madde kullandırıp uyuttuğunu ve tecavüz ettiğini iddia etti.


Nasıl tecavüze uğramışız ama? pozu veren tecavüzzedeler

Şaşırdınız değil mi? Üzüldünüz belki de.. Ama daha garip olan şey Cosby'nin suçlamalar karşısındaki tavrı. İnanabiliyor musunuz, Cosby bu suçlamalar karşısında mahkeme dışında kendisini hiç savunmadı. Hiçbir röportaj teklifini kabul etmedi. Kariyerinin yanısıra, itibarı da yerle bir olmuş durumda ama ailesi ona sımsıkı bağlı. Garip birşeyler var değil mi bu işte? Düşünsenize 35 kadına tecavüz eden bir adamı eşi nasıl savunur, ona kucak açar ve hatta gazetecilerin saldırılarını bertaraf etmeye çalışır?

Filmi biraz geriye saralım:




Yıl 1992.. Cosby Show ve daha niceleri ile 20 yıl boyunca durmadan çalışan siyahi komedyen, hatırı sayılır bir servet edinmiş ve o yıllarda reytingleri oldukça düşük, satılığa çıkarılan NBC kanalını satın almak istemişti. The General Electric 'in sahibi olduğu kanal, belirlenen fiyatın ödeneceği söylenmesine rağmen Cosby'e satılmadı. Thomas Edison'un (evet bildiğimiz Edison) kurucuları arasında yer aldığı şirket, elektrik-elektronik ve bankacılık sektöründe zamanında tekeldi. Zamanla dünyanın en büyük ilk 5 şirketi arasına girmeyi başardı. Adını pek bilmiyorsunuz çünkü bildiğiniz bir çok marka General Electric, General Motors veya General Oil menşeilidir ancak farklı isimlerle meşhur olmuşlardır. İşte şu hep bahsedilen über zengin tanrılar konseyini oluşturan kodaman ağabeyler de bu şirketlerle palazlanmıştır zaten. 

Cosby'nin hikayesine geri dönelim. Cosby yıllar içinde medya patronluğu çabasına devam ettiyse de bir türlü başarılı olamamıştı. Beyanatlarında ''siyahi olduğu için'' vurgusu yapıyor ve Amerika'da bazılarının ''siyahi bir medya patronunu istemediği'' algısı yayıyordu. Nitekim sadece siyahilere özgü medyaya el attıysa da,
bugün NBC'nin geldiği noktayı düşünürsek Cosby'nin zarar ettiği aşikardır.

R.I.P Ennis..
Ancak Cosby'nin hikayesi henüz başlamıştır. (1997) Hollywood'ta 5 yıllık süren medya savaşları, 80'lerin baba ikonu Cosby'nin gerçek oğullarından birinin cinayete kurban gitmesiyle bir anda son bulur. Ennis William Cosby, otoban kenarında patlak tekerini değiştirirken birisi onu kafasından vurmuş ve başını kanının biriktiği koltuğa bırakmıştır. Amerika'da beyaz saray dahil, kamuoyu Ennis'in ölümüne üzülmüş ve yas tutmuşlardır. Öyle ki beyaz toplumun ölen bir siyah için gösterdiği bu hassasiyet ancak Hollywood filmlerinde bulunabilirdi.

Yıllar içinde Cosby, gayri meşru ilişkiler, babalık davaları ile boğuştu. Cosby birçok kadınla birlikte olduğunu saklamıyor, hatta uyuşturucu madde kullandıklarını da üzerinden on yıllar geçmiş olmasına rağmen doğruluyordu. Ancak ''bu rızaya dayalı türden bir ilişki, tecavüz değil'' diye de ekliyordu. Tecavüz suçlamalarının doğduğu yer de, medyada yer bulduğu yer de NBC ve bağlı olduğu medya kuruluşlarıydı. 

Cosby, amerikada zengin bir siyah olmanın bedelini ödemeye devam edecekti. Spontan esprileri ve kendine has ülsubuyla beğeni kazanan Cosby,
ulusal bir tv kanalında milyarder Trump'ın başkanlık yarışını kazanamayacağını ima ederek dalga geçme hatasında bulundu.




Aynı tarihlerde bir NBC çalışanı, Cosby'nin kendisine de tecavüz ettiğini medyaya açıklayınca, haber kartopu gibi yayıldı ve toplamda 35 kadın bu iddiayı mahkemeye taşıdı.Her nasılsa bu kadınlar, uyuşturucu madde kullanıp uyutulduğunu iddia ediyorsa da, bütün detaylarıyla tecavüzleri anlatmakyı da bildiler

Cosby suçları mahkemede reddetmişti ama kadınların ifadeleri, yıllar içindeki gayrı meşru ilişki yumakları ve iddialar mahkeme heyetini karar vermekte zorlamadı. Bill Cosby bir tecavüzcüydü. Üstelik medya bunu manşetlere taşırken, Cosby'nin oynadığı bir puding reklam filmine atıfta bulunarak 50 yıllık komedyene ''Jello Man'' diyor ve kamuoyunun bilinçaltına ahlaksız bir mesaj iliştiriyordu.


Başkanlık yarışındaki Trump ''müslümanları ülkeden kovalım'' derken, tepki alıyor ama sarsılmaz piramidini hiç bir şey yıkamıyordu. Cosby amerikalı vaiz Yusuf Estes ile görüştükten sonra:



bir hata daha yaptı. Bir gazete röportajında:



''Ben bir hristiyanım ama müslümanlar kesinlikle yanlış anlaşılıyor. Uluslararası olarak yanlış bir algı var. Daha çok müslümanlar gibi olmalıyız. Çocuklarına doğru şeyler öğretmek için çaba harcıyorlar, sigara/alkol gibi zararlı maddelerden uzak durmalarını söylüyorlar, kadınlarına saygı gösteriyorlar. Peki ya diğer toplumlar ne yapıyor?'' dedi.

Mahkeme devam ederken, Amerika ve tüm dünya bir kariyer cinayetini ''cık cık'' layarak seyretti. Amerikada siyahlar kadar beyazların da sevdiği Bill Cosby, artık sokakta gezemiyor, stand-up gösterileri için anlaşmaları iptal oluyor ve görüldüğü yerde hakarete maruz kalıyordu. 20 yıl önce medya patronluğu için aday olan siyahi komedyen, bugün kameralardan ve insanlardan kaçıyor. İtibar cinayetinin son halkası, Kasım 2014'te Florida'da katıldığı bir oyununda yaşandı. Oyun sırasında seyirciler arasından çıkan sesler, 78 yaşındaki komedyeni sahnede ağlattı.

Yüzünü kapatıp ağlayan Cosby ''Benim hatam değildi'' diyor ve gözyaşları arasında ''Bilmiyordum. Bilmiyordum'' diye inliyordu.



Beyazlara göre Cosby, yaptığı tecavüzler ve işlediği suçlar nedeniyle timsah gözyaşları döküyor. Hayatı boyunca yardımda bulunduğu siyahlar bile biraz temkinli yaklaşsa da, bunu bir acı gerçek olarak kabullenmiş durumdalar.

Çok az bir istista, Trump ve NBC köklerinden haberdar, hanedanların dünya üzerindeki medya gücünü takip edebilen birkaç grup, hataları olan bir zencinin, zengin bir beyazın öfkesi ile itibar cinayetine kurban gittiğinin farkında.


koddostu facebook koddostu google+ koddostu twitter
Paylaş
Uyarı
Blogda yazılan herşey gerçeklere dayalı kurgu teorilerdir. Telif hakkı içermez. Dilediğiniz gibi kopyalayabilir, kaynak göstermeden kullanabilirsiniz.

@nushirevan