RESIM PAYLASIMI
Mini blog hikaye ''Dörtlü Kaos Mimarları''nı okudunuz mu? Yakın tarihin esrarengiz cinayetlerinin ardındakiler ve inanılmaz zihin kontrol teknikleri.. Hepsi ve daha fazlası gerilim ve gizem dolu mini blog hikaye ''Dörtlü Kaos Mimarları''nda..

14 Ekim 2015 Çarşamba

Kanlı Meydan'ın Müneccimleri


* PKK eylemleri sebebiyle hapiste bulunan Erhan Ö. 2014 yılında ''Tabibler Odası''nın girişimiyle ''Alerjijk Astım'' teşhisi ile tahliye edildi.



* DİSK, KESK, TMMOB, TTB gibi örgütler, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara Tren garının karşısında ''Emek, barış, demokrasi'' adı altında ortak bir miting çağrısı yaptı.




* 10 Ekim 2015 günü saat 00:58'de (patlamadan 10 saat önce) @Dr.Bereday nickname'i ile ''Bomba Ankara'da patlayacak!'' twiti atıldı.




* Aynı anlarda patlamadan önce haber veren bir diğer twitter kullanıcısı olan Mehmet S.P. 'nin (1980 Şanlıurfa/Suruç nüfusuna kayıtlı) PKK/KCK operasyonları kapsamında (8 adet 21 kg TNT görünümlü patlayıcı madde, anti tank mayını gövdesi, 3 adet plastik kutu içerisinde yaklaşık 4 kg TNT, 14 adet F1 Model el bombası gövdesi ve 14 adet fünye grubu, 30 adet elektrikli fünye, 7 adet alıcı verici uzaktan kumanda elektronik sistemi bulunan 3 adet çuval ele geçirildi) tutuklu kaldığı ortaya çıktı. Ayrıca Mehmet S.P. adlı kişi HDP 'den milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulunmuştu.



* Miting alanında saat 10:00 sularında birden fazla patlama meydana geldi, olay yerinde 100'e yakın vatandaş hayatını kaybederken yüzlerce yaralı oldu.


* Patlamanın üzerinden 10 dakika geçmişti ki çevredeki polis araçları ''katil devlet'' sloganları ile parçalandı. Patlama alanına girmek isteyen ambulans, kızılay kan aracı, itfaiye ve emniyet güçlerine engel olunarak, olay yeri inceleme ekibinin sıcağı sıcağı araştırma yapmasının önüne geçildi. Bir diğer deyişle ''deliller karartılmaya çalışıldı''



* HDP Eşbaşkanı Demirtaş ''katil devlet'' temasına katıldığını beyan eden açıklamalar yaptı.




* Twitter 'da ‪#‎KatilDevletHesapVerecek‬ tabelası TT listesinde zirveye anında yerleşti.

* Erhan Ö. 'nün hapisten çıkışını sağlayan Tabipler Odası, yanına Mimarlar Odası gibi çeşitli STK'ları da alarak, tam da terörün istediği gibi ''hayatı durdurun'' çağrısı yaptı.





* Memleketimin araştırmacı gazetecileri, bu ilişkileri görmezden gelerek anayasal zorunluluktan dolayı 18 günlüğüne bakan kalacak olan, partili olmayan birisini istifaya çağırıyordu. Hedef saptırma kontrollü veya spontan yapılmış bir mimikle başarılı oldu.


* ''Bakan güldü!'' dediler. Geçici bir bakanın istifasının saçmalığı karşısında kendini tutamayan bakanın gülümsemesini görenler, sırf siyasi kâr sağlamadığı için olay yerine gidip kahkahalar atan HDP'li vekilleri görmezden geldiler.


* Patlamanın sebebinin hükümet partisi olduğunu düşünen HDP, ''Akape kandan besleniyor! Oy için vatandaşını bombalatıyor!'' diye açıklamalar yaptı. Bu sırada hükümet partisi lideri önümüzdeki günler için bütün mitingleri iptal etmişti. HDP eşbaşkanı Demirtaş ise daha cenazeler toprağa girmeden, meydandaki kan kurumadan mikrofonu eline alıp 1 Kasım seçimlerinden bahsetmeye başladı.


* Türkiye Cumhuriyeti Amerikalı twitter şirketinden gizemli twitter kullanıcılarının IP adreslerini talep etti. Zor da olsa alındı. Birinin HDP aday adayı, diğerinin PKK üyesi olduğu tescillendi.

* An itibari ile muhalefet liderleri susuyor.. gazeteler habersizmiş gibi.. görsel medya görmüyor.. sosyal medya sessiz..



Bonus:
koddostu facebook koddostu google+ koddostu twitter
Paylaş
Uyarı
Blogda yazılan herşey gerçeklere dayalı kurgu teorilerdir. Telif hakkı içermez. Dilediğiniz gibi kopyalayabilir, kaynak göstermeden kullanabilirsiniz.

@nushirevan